FAQ - Övrig inredning

 

 

 

Kunden skall ha fyllt 18 år för att lägga beställning hos oss

 

1 - Priser
Samtliga priser på vår hemsida visas inkl. moms.

Även om det är högst ovanligt, förbehåller vi oss rätten att ändra priser som vi inte råder över, såsom t. ex större valutaförändringar eller att tillverkarens har ändrat sin prislista med kort varsel. Har en beställning konfirmerats och priset därefter behöver justeras kommer vi att informera kunden, som då har rätt att häva köpet med full återbetalning om det nya priset ej godkänns.

   

2 - Fraktkostnad 
Fraktkostnad tillkommer för alla beställningar och baseras på vikt, längd och volym. Se vår orderbekräftelse för aktuell kostnad.

Läs mer under Leverans.

 

3 - Beställning
Alla våra produkter beställningsvara, vi erbjuder därmed inte öppet köp.

Lagda beställningar konfirmeras med en skriftlig orderbekräftelse som skickas till kundens angivna e-post adress innehållande detaljer för beställningen samt leveransuppgifter. Kunden skall kontrollera att alla uppgifter stämmer. För att säkerställa att alla detaljer i beställningen är korrekta, kontrollerar även vi beställningen.

Inom 1-2 dagar kommer kunden få ett nytt meddelande med preliminärt leveransdatumet som har bekräftats av tillverkningen. Samtidigt ombedes  kunden att genomföra betalningen för den beställda utebelysningen, under förutsättning att fraktkostnaden godkänns. Beställningen kan avbokas fram tills att betalningen har erlagts.

Behöver några uppgifter kompletteras kommer vi att kontakta kunden på angivet telefonnummer eller e-post för att stämma av beställningen. 

Observera att tillverkningen påbörjas efter erlagd betalning.
Leveranstiden beräknas därefter med det preliminära datumet från tillverkningen, som vanligtvis är c:a 4-5veckor. Specialbeställningar kan innebära en längre leveranstid och meddelas kunden innan betalning.

Eventuella ändringar i beställningen skall ske innan betalning och tillverkningen påbörjas. Beställningar ej betalda inom 14 dagar makuleras.

Återgivning av bildernas färger på hemsidan kan upplevas olika beroende på en dators bildskärmsinställning. Vi rekommenderar de kunder som vill försäkra sig om rätt val att besöka vår studio. Kontakta oss för att boka tid!

 

4 - Betalning
Kunden kan välja följande  betalningssätt. 
När betalningen är erlagd aktiveras tillverkningen.


Klarna
Kunden väljer själv bland de alternativ som Klarna erbjuder. Klarna hanterar betalningen med kunden och kan komma att begära en kreditupplysning inför betalningen. Läs mer hos Klarna.

Väljer kunden att betala med Klarna gäller inte deras erbjudande om att få varan först och betala senare vid köp av beställningsvaror. Detta p g a den längre leveranstiden.

När betalningen är erlagd och beställningen aktiverad kan ni inte längre ångra ert köp. För övrigt följer vi Svensk konsumentlag och hjälper våra kunder till ett lyckat köp. Felaktiga varor vid leverans ersätts med nya eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas.

Observera att företagskunder inte kan betala med Klarna. Vi fakturerar istället direkt från vårt företag. Kontakta oss per telefon eller e-post för att lägga beställning.

 

Shop Pay • Google Pay
Betalning sker med kundens eget förval

 

Faktura
Vi erbjuder alla våra kunder att även betala med vanlig faktura till vårt bankgiro. Beställningar skall ske skriftligt till vår e-post info@alegni.com
Kunden erhåller en orderbekräftelse samt en faktura på beloppet som betalas till vårt bankgiro.

Alla våra produkter tillverkas på beställning och påbörjas efter erlagd betalning.

5 - Betalningsbekräftelse
Efter erlagd betalning av beställningen skickar vi en betalningsbekräftelse till kundens e-post. Här finns även information om beräknad leveransdag samt detaljer om den kommande leveransen.

Kontakta oss om ni har några frågor gällande er beställning.

   

6 - Leverans
Alla beställningar levereras till kundens angivna mottagaradress. Leveransadressen kan endast ändras med vårt godkännande. Kontakta oss om det blir aktuellt!

Leverans sker med DHL eller annat lämpligt transportföretag beroende på godsets storlek, vikt och leveransadress. När leveransen är på väg till mottagarens adress erhåller kunden ett meddelande samt en länk med sms eller e-post som går att följa online.

När leveransen har ankommit till den terminal som är närmast belägen mottagaradressen blir kunden kontaktad av transportörens kundtjänst för att boka utkörning.

Uteblir kunden/mottagaren vid en inbokad leverans behöver ny utkörning bokas hos transportören och en avgift kommer att debiteras. Kunden/Mottagaren ombesörjer ny bokning med hjälp av den tidigare aviseringen där kontaktuppgifter till transportörens kundtjänst finns.

Chauffören kör sina leveranser ensam och sker till tomtgräns eller husets entré samt så långt som fordonet kan köras. För andra lösningar som t.ex bärhjälp skall annan överenskommelse avtalas och bokas med transportörens kundtjänst. Observera att det kan tillkomma en extra avgift för mottagaren som debiteras av transportören.

Vid leveranser till ö utan fast förbindelse eller vägfärja behöver ni kontakta oss i samband med er beställning. Detta för att transportbolaget behöver se över leveransalternativ och fraktkostnad.

Viktig läsning - I samband med leveransen skall fraktsedeln alltid bifogas av transportören och signeras av mottagaren samt transportören.

Mottagaren skall kunna legitimera sig vid leverans.

Inspektera inkommande leverans tillsammans med chauffören på plats och innan påskrift. Om det finns synlig skada på emballaget, be chauffören vidimera detta skriftligt på den bifogade fraktsedeln!

Bortforsling av demonterat emballage hanteras inte av transportören.

Skadade eller defekta varor är ovanligt, men om olyckan är framme underlättar det bifoga bilder i en skadeanmälan!

Varor skadade under transporten ersätts av transportören.
Skadan skall anmälas direkt till transportören av köparen inom 3 arbetsdagar
efter mottagen leverans. Kontaktuppgifter till transportören finns på leveranssedeln.

Defekta varor/delar som uppkommit i samband med tillverkningen ersätter vi med nya. Kontakta oss så hjälper vi er!

Foton på skada skall alltid bifogas till oss per mail.

Returer av felaktiga varor hanteras av oss.

 

7 - Ångerrätt
Utebelysningen tillverkas på beställning och erbjuder inte öppet köp på dessa produkter. Vi rekommenderar därför de kunder som vill försäkra sig om rätt val att besöka vår studio med utställning. Kontakta oss för att boka tid!

 

Kontakta oss för mer information
©️ Alegni Design Interiors, Mellangårdsvägen 9, 191 44 Sollentuna SE
-
Hemsida - alegni.com
-
Kundtjänst
0709359686 • Telefontid  - Vardagar 10-17
-
Org/VAT SE58102878046
Alla bilder och material på vår hemsida är skyddade enligt upphovsrättslig lag och får ej kopieras eller användas till andra ändamål andra ändamål än personliga i samband med köp hos oss utan skriftlig godkännande från Alegni Design Interiors