Allmänna villkor

ALLMÄNNA VILLKOR

-

ALEGNI DESIGN INTERIORS

Mellangårdsvägen 9, 191 44, Sollentuna SE

Kontakta oss genom att skicka ett email till info@alegni.com
Ange vad ärendet avser, ordernummer samt din kontaktinformation.
Vi återkopplar snarast. per telefon eller mail.

ALLMÄNT

Dessa köpvillkor, Allmänna villkor gäller kunden gör en beställning på vår webbplats - www.alegni.com

Villkoren är inte tillämpliga vid köp gjorda av företag.

Bindande avtal har uppkommit först när Alegni Design Interiors har bekräftat kundens beställning av varorna i en orderbekräftelse som har skickats till dig via e-post.

För att kunna beställa en vara i vår webbutik måste kunden ha fyllt 18 år.

Vi strävar efter att all information och uppgifter som visas på vår webbplats och webbutiken ska vara korrekta. Även om det är ovanligt kan det kan i undantagsfall förekomma felaktiga uppgifter. Vi reserverar oss för felaktigt angivna prisuppgifter på vår webbplats eller större valutaförändringar som påverkar prislistan  och förbehåller sig råd ätten att korrigera felaktiga uppgifter om det skulle behövas. 

Vi kontaktar kunden om en rättelse är nödvändig innan beställningen fullföljs. Kunden har då rätt att återkalla beställningen och vi återbetalar omgående tillbaka vad du eventuellt redan har betalat för varan. Återbetalning sker på samma sätt som du betalade och till samma konto som betalningen kom från, om du inte skriftligen har meddelat oss annat konto eller annat sätt för återbetalning. Om kunden väljer att godkänna rättelsen, exempelvis det nya priset för varan eller annan uppdaterad ininformation, bekräftar vi den nya beställningen i en orderbekräftelse som skickas till din e-postadress.

Observera - Vi reserverar oss för att färgåtergivningen i de bilder som visas på vår webbutik kan skilja sig från den färg produkten har i verkligheten. Tänk därför på innan du beställer att produktbilderna som visas på vår webbutik inte alltid återger exakt samma färg som varan har i verkligheten. Hur färger återges beror på din dators bildskärmsinställningar och varierar från dator till dator.

Alla immateriella rättigheter på www.alegni.com tillhör Alegni Design Interiors eller dess licensgivare. Innehållet är skyddat genom upphovsrättslig lag. Detta innebär att varumärken, produktnamn, bilder, grafik, design, layout, produktbeskrivningar, firmanamn, är skyddade och får inte kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

   

  BESTÄLLNINGAR OCH AVTAL OM KÖP

  För att kunna handla via vår webbutik måste du acceptera våra Villkor. Genom att beställa en vara på webbutiken accepterar du Villkoren och samtycker till att Alegni Design Interiors behandlar dina personuppgifter och användningen av cookies, se under rubriken Integritetspolicy.

  Beställningen är förenad med betalningsskyldighet.

  Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler är alla näringsidkare skyldiga att informera konsumenter som handlar på en webbplats om att beställningen medför betalningsskyldighet. Av denna anledning finns det en text som informerar om betalningsskyldigheten där du klickar för att slutföra köpet av varan.

  När du har lagt din beställning och betalat får kunden en orderbekräftelse, som skickas till den e-postadress som kunden har uppgivit, som innebär att vi har accepterat beställningen och att ett bindande Avtal om köp mellan dig och Alegni Design Interiors. Denna orderbekräftelse bör noga läsa igenom eftersom den innehåller viktig information om beställningen samt leveransdatum. 

  Inom 1-2 dagar kommer kunden sedan att få ett nytt meddelande med det planerade leveransdatumet som har bekräftats av tillverkningen.

   

  Företag som vill lägga en beställning rekommenderar vi att kontakta oss.

   

  PRISER, AVGIFTER OCH BETALNING

  Alla priser på vår hemsida/webshop anges i Svenska kronor inkl. moms.

  Fraktkostnaderna är inte inkluderade i priset utan tillkommer i kassan. Läs mer under fraktkostnad.

   

  I vår webshop kan kunden välja mellan bl a följande olika betalningsalternativ

  - Apple Pay

  - Google Pay

  - Klarna Betala nu, Klarna delbetalning

  - Olika kreditkort

  - Kunder som vill betala med vanlig faktura till vårt bankgiro rekommenderar vi att kontakta oss så ordnar vi det.

  Vi behåller äganderätten till varorna tills de är fullt betalda. 

  Vi rekommenderar de kunder som vill betala med vanlig faktura samt företag som vill lägga en beställning att kontakta oss. Större offertförfrågningar skall ske skriftligt.

   

  ÅNGERRÄTTEN

  Alla våra produkter tillverkas på beställning. Därmed erbjuder vi inte öppet köp.
  För övrigt tillämpar vi svensk konsumentlag.

  Felaktiga varor vid leverans ersätts med nya eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas. Reklamationer hanteras av Alegni Design Interiors - Kontakta oss.

  För de kunder som vill försäkra sig om rätt val rekommenderar vi att kontakta oss. I vår studio finns ett flertal kollektioner.

   

  LEVERANSTIDER

  Utebelysning - c:a 4 veckor efter erlagd betalning. Undantag är specialbeställningar samt större kvantiteter. Även kollektion Citadelle har en längre produktionstid.

  Vaughan Design - c:a 4-8 veckor efter erlagd betalning. Undantag är specialbeställningar samt större kvantiteter.

  Vi kontrollerar alltid leveranstiden i samband med beställning. Om leveranstiden av någon anledning blir längre innan tillverkningen påbörjas kommer vi att meddela er och ni har rätt att ångra köpet om önskas. 

  Större förseningar efter bekräftad leveranstid är ovanliga.

  FRAKTKOSTNAD

  Fraktkostnad tillkommer för leveransen och kan skilja beroende på varans fraktmetoder.
  För utebelysning gäller 1 200kr. För övriga varor - Läs mer under produktens beskrivning i webshopen.

   

  LEVERANSER

  När tillverkningen av beställningen är klar att skickas får kunden ett meddelande via mail eller sms med mer information.
  När leveransen har ankommit den terminal som ligger närmast mottagaradressen blir kunden kontaktad av transportören för att boka utkörning. Leveransen skall tas emot av någon personligen på motagaradressen. Observera att leveranser endast kan ske vardagar på dagtid.
  Fraktsedeln som bifogas av transportören skall signeras av både mottagaren och chauffören i samband med leveransen. Ta alltid för vana att inspektera en inkommande leverans medan den pågår tillsammans med chauffören på plats. Om det finns synlig skada på emballaget, skall chauffören vidimera detta skrifligt tillsammans med mottageren på den bifogade fraktsedeln!

   

  Läs mer under FAQ's för våra olika produkter

   

  Utkörning av varor till kund

  Våra leveranser sker vanligtvis med Schenker eller DHL. Mindre paket kan levereras av DPD i samarbete med PostNord.  Kunden blir kontaktad av transportören för att boka utkörning. Avisering från transportören sker via e-post, vanlig post, SMS eller telefonsamtal, beroende på vilket sätt du har angett att du vill bli aviserad på. Meddela samtidigt om det finns särskild information som kan vara till hjälp vid leveransen! 

  Stora och tunga leveranser sker till entréporten om du bor i lägenhet och fram till tomtgräns om du bor i hus, eller så nära port eller tomtgräns där en lastbil kan köra. Kunden tar här över ansvaret för att hantera leveransen vidare. Behövs extra bärhjälp vid leverans kan det bokas hos transportören mot en extra kostnad som debiteras separat direkt till kunden.

  Bortforsling emballage hanteras inte av transportören.

   

  Begränsningar i leveranser

  Leveranser sker endast till mottagarens adress inom Sverige. Leveranser till mindre öar utan fasta bro/färjeförbindelser sker oftast till en kajplats på fastlandet som ligger så nära ön som möjligt. Extra kostnader för lokal inrikes transport kan tillkomma. Kontakta oss om du har frågor om sådan leverans innan beställning!

   

  VAROR SKADADE I TRANSPORTEN
  Skadade eller defekta varor är ovanligt, men om olyckan är framme underlättar följande en skadeanmälan!


  Ta alltid för vana att inspektera en inkommande leverans medan den pågår tillsammans med chauffören finns på plats. 
  Om det finns synlig skada på emballaget, skall chauffören vidimera detta skrifligt tillsammans med mottageren  på den bifogade fraktsedeln!

  Kom ihåg att fota ev. skador på emballage.

  Varor skadade under transporten ersätts av transportören. Skadan skall anmälas direkt till transportören av köparen inom 3 arbetsdagar efter mottagen leverans.

  Kontaktuppgifter till transportören finns på leveranssedeln. Ha den tillgänglig vid en skadeanmälan. Kontakta oss om ni behöver hjälp!

  Defekta varor som uppkommit i samband med tillverkningen ersätter vi med nya. Vi ordnar med det praktiska. 

  Foton på skada skall alltid bifogas till oss per mail.

  En skadad vara som skall returneras får inte användas, originalemballaget skall medfölja vid retur.

    


  Uppdaterades senast: 2022-09-13

  Om du har några frågor angående denna integritetspolicy, vår behandling av personuppgifter eller vill kontakta oss angående dina personuppgifter, hör av dig till oss på info@alegni.com