FAQ - Innebelysning & möbler

 

 

Mellangårdsvägen 9, 191 44, Sollentuna SE

Kundtjänst
Telefontid  •  Vardagar 10-17
+46 0709359686

 

 

 

1 - PRISER, AVGIFTER OCH BETALNING

Alla priser på vår hemsida/webshop anges i Svenska kronor inkl. moms.

Fraktkostnaderna är inte inkluderade i priset utan tillkommer i kassan.

I vår webbshop kan kunden välja mellan bl a följande olika betalningsalternativ. Kunden väljer själv bland det alternativ som passar.

- Apple Pay

- Google Pay

- Klarna Betala nu, Klarna delbetalning - Klarna hanterar betalningen med kunden och kan komma att begära en kreditupplysning inför betalningen.

- Olika kreditkort

- Faktura - Vi erbjuder alla våra kunder att även betala med vanlig faktura till vårt bankgiro. Beställningar skall ske skriftligt till vår e-post info@alegni.com
Kunden erhåller en orderbekräftelse samt en faktura på beloppet som betalas till vårt bankgiro. Dessa beställningar hanteras manuellt och inte via vår webshop.

 Vi behåller äganderätten till varorna tills de är fullt betalda.

 

Observera att företagskunder inte kan betala med Klarna. Vi fakturerar istället direkt från företaget. Kontakta oss per telefon eller e-post för att lägga beställning.

 Vi rekommenderar de kunder som vill betala med vanlig faktura samt företag som vill lägga en beställning att kontakta oss. Större offertförfrågningar skall ske skriftligt.

 

Även om det är mycket ovanligt, förbehåller vi oss rätten att ändra priser som vi inte råder över, såsom t. ex större valutaförändringar eller att tillverkarens har ändrat sin prislista med kort varsel. Har en beställning konfirmerats och priset därefter behöver justeras kommer vi att informera kunden, som då har rätt att häva köpet med full återbetalning om det nya priset ej godkänns.

 

 

2 - FRAKTKOSTNAD

Vår utebelysning tillverkas på beställning i Frankrike. Fraktkostnad tillkommer med 1200kr inkl. moms. per beställningstillfällen och läggs till i kassan. Beloppet gäller även mindre beställningar. Läs mer under - Leverans  

 

Vår innebelysning tillverkas i England. Fraktkostnad tillkommer med 1200kr inkl. moms. per beställningstillfällen och läggs till i kassan. Beloppet gäller även mindre beställningar. Läs mer under - Leverans 

 

Beställningar av Vaughan Designs möbler skickas från England. Fraktkostnaden baseras på vikt och volym samt tullhantering in till Sverige. Detta ombesörjes idag av transportören som återkopplar till oss med aktuell fraktkostnad.

Läs mer under Leverans.

 

 

3 - BESTÄLLNINGAR

Kunden skall ha fyllt 18 år för att handla i vår webshop.

Företag som vill lägga en beställning rekommenderar vi att kontakta oss.

All produkter från Vaughan Designs är beställningsvara, vi erbjuder därmed inte öppet köp.

Lagda beställningar konfirmeras med en skriftlig orderbekräftelse som skickas till kunden med e-post, med alla detaljer för köp och leveransuppgifter. Kunden skall kontrollera att alla uppgifter stämmer. För att säkerställa att alla detaljer i beställningen är korrekta, kontrollerar vi uppgifterna samt planerar leveransdatum hos tillverkningen som meddelas kunden inom ett par dagar efter beställning.

Behöver några uppgifter kompletteras kommer vi att kontakta kunden på angivet telefonnummer eller e-post för att stämma av beställningen.  

Inom 2-3 dagar kommer kunden få ett nytt meddelande med fraktkostnaden som vi har erhållit från transportören samt det planerade leveransdatumet som har bekräftats av tillverkningen. Samtidigt ombedes  kunden att genomföra betalningen för den eventuella kompletterande betalningen, under förutsättning att fraktkostnaden godkänns. Beställningen kan avbokas fram tills att betalningen har erlagts. Vi betalar då även tillbaka resterande belopp för den redan lagda beställningen.

Observera att tillverkningen påbörjas efter erlagd betalning.
Leveranstiden beräknas därefter till c:a 4-8 veckor + c:a en vecka för transport.

Eventuella ändringar i beställningen skall ske inom 1-2 dagar, efter att tillverkningen påbörjat är det inte längre möjligt.

När betalningen är erlagd och tillverkningen påbörjad kan ni inte längre ångra ert köp. För övrigt följer vi Svensk konsumentlag och hjälper våra kunder till ett lyckat köp. Felaktiga varor vid leverans ersätts med nya eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas.

 
Alla våra produkter tillverkas på beställning och påbörjas efter erlagd betalning.

 

   

4 - LEVERANSER

Alla leveranser från Vaughan Designs, England skall tullbehandlas in till Sverige och anländer sedan förseglade till vår studio i Sollentuna. Därifrån ombesörjer vi vidare transport till kundens angivna mottagaradress i beställningen. Leveransadressen kan endast ändras med vårt godkännande. Kontakta oss om det blir aktuellt!

När beställningen har tullbehandlats och ankommit till vår studio bokas den för vidare levereras till mottagarens adress. Leverans till kund sker med Schenker, DHL eller annat lämpligt transportföretag beroende på godsets storlek, vikt och leveransadress. När leveransen är på väg till mottagarens adress erhåller kunden ett meddelande samt en länk med sms eller e-post som går att följa online.

När leveransen har ankommit till den terminal som är närmast belägen mottagaradressen blir kunden kontaktad av transportörens kundtjänst för att boka utkörning. Meddela samtidigt om det finns särskild information som kan vara till hjälp vid leveransen! 

Leveransen skall tas emot av någon personligen på mottagaradressen. Observera att leveranser endast kan ske vardagar på dagtid.

Chauffören kör sina leveranser ensam. Stora och tunga leveranser sker till entréporten om du bor i lägenhet och fram till tomtgräns om du bor i hus, eller så nära port eller tomtgräns där en lastbil kan köra. Kunden tar här över ansvaret för att hantera leveransen vidare. Behövs extra bärhjälp vid leverans kan det bokas hos transportören mot en extra kostnad som debiteras av dem separat direkt till kunden.

Uteblir kunden/mottagaren vid en inbokad leverans behöver ny utkörning bokas hos transportören och en avgift kommer att debiteras. Kunden/Mottagaren ombesörjer ny bokning med hjälp av den tidigare aviseringen där kontaktuppgifter till transportörens kundtjänst finns.

Begränsningar i leveranser - Leveranser sker endast till mottagarens adress inom Sverige. Leveranser till mindre öar utan fasta bro/färjeförbindelser sker oftast till en kajplats på fastlandet som ligger så nära ön som möjligt. Extra kostnader för lokal inrikes transport kan tillkomma. Kontakta oss om du har frågor om sådan leverans innan beställning!

Viktig läsning - I samband med leveransen skall fraktsedeln alltid bifogas av transportören och signeras av mottagaren samt transportören.

Inspektera inkommande leverans tillsammans med chauffören på plats och innan påskrift. Om det finns synlig skada på emballaget, be chauffören vidimera detta skriftligt på den bifogade fraktsedeln!

Bortforsling av emballage hanteras inte av transportören.

Skadade eller defekta varor är ovanligt, men om olyckan är framme underlättar det att bifoga bilder i en skadeanmälan!

Varor skadade under transporten ersätts av transportören.
Skadan skall anmälas direkt till transportören av köparen inom 3 arbetsdagar
efter mottagen leverans. Kontaktuppgifter till transportören finns på leveranssedeln.

Defekta varor/delar som uppkommit i samband med tillverkningen ersätter vi med nya. Kontakta oss så hjälper vi er!

Foton på skada skall alltid bifogas till oss per mail.

Returer av felaktiga varor hanteras av oss.

 

 

5 - ÅNGERRÄTTEN

Alla våra produkter tillverkas på beställning. Därmed erbjuder vi inte öppet köp.


För övrigt tillämpar vi svensk konsumentlag.

Felaktiga varor vid leverans ersätts med nya eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas. Reklamationer hanteras av Alegni Design Interiors - Kontakta oss.

Vi rekommenderar därför de kunder som vill försäkra sig om rätt val att besöka vår studio med utställning, där delar av Vaughan Designs sortiment finns. Kontakta oss för att boka tid!

 

6 - ÖVRIGT 

Vi reserverar oss för att färgåtergivningen i de bilder som visas på vår webbutik kan skilja sig från den färg produkten har i verkligheten. Tänk därför på innan du beställer att produktbilderna som visas på vår webbutik inte alltid återger exakt samma färg som varan har i verkligheten. Hur färger återges beror på din dators bildskärmsinställningar och varierar från dator till dator.

Alla immateriella rättigheter på www.alegni.com tillhör Alegni Design Interiors eller dess licensgivare. Innehållet är skyddat genom upphovsrättslig lag. Detta innebär att varumärken, produktnamn, bilder, grafik, design, layout, produktbeskrivningar, firmanamn, är skyddade och får inte kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

  

 ©️ Alegni Design Interiors, Mellangårdsvägen 9, 191 44 Sollentuna SE

Org/VAT SE5810287804/6 

alegni.com