FAQ - Innebelysning

 

1 - PRISER OCH BETALNING
Alla priser på vår hemsida/webshop anges i Svenska kronor inkl. moms.

Fraktkostnad från England tillkommer i kassan. Läs mer under fraktkostnad.

I vår webbshop kan kunden välja följande betalningsalternativ.

- Apple Pay

- Google Pay

- Klarna Betala nu
- Klarna delbetalning
Klarna hanterar betalningen med kunden och kan komma att begära en kreditupplysning med valet Klarna delbetalning.

- Kreditkort

- Faktura
Vi erbjuder alla våra kunder att även betala med vanlig faktura.

Dessa beställningar hanteras av vår kundtjänst.
Beställningarna skall ske skriftligt till info@alegni.com

Kunden erhåller en orderbekräftelse för godkännande samt en faktura på beloppet. Betalning sker till vårt bankgiro.

Observera att företagskunder endast kan betala med faktura.
Kontakta oss per telefon eller e-post för att lägga beställning.

Vi behåller äganderätten till varorna tills att full betalning är erlagd!

 

Även om det är mycket ovanligt, förbehåller vi oss rätten att ändra priser som vi inte råder över, såsom t. ex större valutaförändringar eller att tillverkarens har ändrat sin prislista med kort varsel. Har en beställning konfirmerats och priset därefter behöver justeras kommer vi att informera kunden, som då har rätt att häva köpet med full återbetalning om det nya priset ej godkänns.

 

2 - FRAKTKOSTNAD INNEBELYSNING

Vår innebelysning tillverkas i England. Fraktkostnad tillkommer med 1200kr inkl. moms per beställningstillfälle och läggs till i kassan. Beloppet gäller även mindre beställningar.

Alla leveranser levereras till kundens mottagaradress som angivits i beställningen. Läs mer under Leverans.   

  

3 - BESTÄLLNINGAR

Kunden skall ha fyllt 18 år för att handla i vår webshop.

Företag som vill lägga en beställning rekommenderar vi att kontakta oss med e-post eller telefon.

Större offertförfrågningar skall ske skriftligt.

Observera - All vår innebelysning är beställningsvara och anpassas till svensk standard, därmed erbjuder vi inte öppet köp.

Beställningar konfirmeras med en skriftlig orderbekräftelse som skickas till kundens e-postadress, med detaljer för köp och leveransuppgifter. Kunden ombedes att kontrollera att alla uppgifter stämmer. 

Behöver några uppgifter kompletteras kontaktar vi kunden på angiven telefon eller e-post för att säkerställa att beställningen blir korrekt.

Observera att tillverkningen påbörjas efter erlagd betalning.

Leveranstiden beräknas därefter till c:a 4 -8 veckor för tillverkning +  4-5 arbetsdagar för transport. Läs mer under leverans.

Eventuella ändringar i beställningen skall ske inom 1-2 dagar. Efter att tillverkningen har påbörjats är ändringar inte längre möjliga att genomföra.

När betalningen är erlagd och tillverkningen påbörjad kan ni inte längre ångra ert köp. För övrigt följer vi Svensk konsumentlag och hjälper våra kunder till ett lyckat köp. Felaktiga varor vid leverans ersätts i första hand med nya delar/ny vara eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas.

 

4 - LEVERANSER

Alla leveranser från Vaughan Designs, England skall tullbehandlas in till Sverige och anländer sedan förseglade till vår studio. Därifrån ombesörjer vi vidare transport till kundens angivna mottagaradress i beställningen. Leveransadressen kan endast ändras med vårt godkännande.

När beställningen har ankommit till vår studio bokas den för vidare levereras till mottagarens adress. Leverans till kund sker med Schenker, DHL eller annat lämpligt transportföretag beroende på godsets storlek, vikt och leveransadress.

När leveransen är på väg till mottagarens adress kommer kunden att få ett meddelande via sms eller e-post med en länk där leveransen går att följa online.

När leveransen har ankommit till den terminal som är närmast belägen mottagaradressen blir kunden kontaktad av transportörens kundtjänst för att boka utkörning. Meddela samtidigt om det finns särskild information som kan vara till hjälp vid leveransen! 

Leveransen skall tas emot av någon personligen på mottagaradressen. Observera att leveranser endast kan ske vardagar på dagtid.

Chauffören kör sina leveranser ensam. Stora och tunga leveranser sker till entréporten om du bor i lägenhet och fram till tomtgräns om du bor i hus, eller så nära port eller tomtgräns där en lastbil kan köra. Kunden tar här över ansvaret för att hantera leveransen vidare. Behövs extra bärhjälp vid leverans kan det bokas hos transportören mot en extra kostnad som debiteras av dem separat direkt till kunden.

Fraktsedeln som bifogas av transportören skall signeras av både mottagaren och chauffören i samband med leveransen. Ta alltid för vana att inspektera en inkommande leverans medan den pågår tillsammans med chauffören på plats. Om det finns synlig skada på emballaget, skall chauffören vidimera detta skriftligen tillsammans med mottagaren på den bifogade fraktsedeln!

Uteblir kunden/mottagaren vid en inbokad leverans behöver ny utkörning bokas hos transportören och en avgift kommer att debiteras. Kunden/Mottagaren ombesörjer ny bokning med hjälp av den tidigare aviseringen där kontaktuppgifter till transportörens kundtjänst finns.

Begränsningar i leveranser - Leveranser sker endast till mottagarens adress inom Sverige. Leveranser till mindre öar utan fasta bro/färjeförbindelser sker oftast till en kajplats på fastlandet som ligger så nära ön som möjligt. Extra kostnader för lokal inrikes transport kan tillkomma. Kontakta oss om du har frågor om sådan leverans innan beställning!

Viktig läsning - I samband med leveransen skall fraktsedeln alltid bifogas av transportören och signeras av mottagaren samt transportören.

Bortforsling av emballage hanteras inte av transportören.

 

VAROR SKADADE I TRANSPORTEN
Skadade eller defekta varor är ovanligt, men om olyckan är framme underlättar följande en skadeanmälan!
 
Ta alltid för vana att inspektera en inkommande leverans medan den pågår tillsammans med chauffören finns på plats. Om det finns synlig skada på emballaget, be chauffören vidimera detta skriftligt tillsammans med mottagaren på den bifogade fraktsedeln!


Kom ihåg att fota ev. skador på emballage och bifoga i skadeanmälan.

Varor skadade under transporten ersätts av transportören. Skadan skall anmälas direkt till transportören av köparen inom 3 arbetsdagar efter mottagen leverans. Kontaktuppgifter till transportören finns på leveranssedeln. Ha den tillgänglig vid en skadeanmälan.

En skadad vara som har uppstått i samband med leverans och som skall returneras får inte användas, originalemballaget skall medfölja vid retur.

Defekta varor som uppkommit i samband med tillverkningen ersätter vi med nya om felet inte kan avhjälpas. Returer av felaktiga varor hanteras av vår kundtjänst.

Kontakta oss om ni behöver hjälp!

 

5 - ÅNGERRÄTTEN

All vår innebelysning är beställningsvara för att passa svensk standard, därmed erbjuder vi inte öppet köp.

För övrigt tillämpar vi svensk konsumentlag.

Felaktiga varor vid leverans ersätts med nya eller returneras för återbetalning om felet ej kan avhjälpas. Reklamationer hanteras av vår kundtjänst.

 

6 - ÖVRIGT 

Vi reserverar oss för att färgåtergivningen i de bilder som visas på vår webbutik kan skilja sig från den färg produkten har i verkligheten. Tänk därför på innan du beställer att produktbilderna som visas på vår webbutik inte alltid återger exakt samma färg som varan har i verkligheten. Hur färger återges beror på din dators bildskärmsinställningar och varierar från dator till dator.

Alla immateriella rättigheter på www.alegni.com tillhör Alegni Design Interiors eller dess licensgivare. Innehållet är skyddat genom upphovsrättslig lag. Detta innebär att varumärken, produktnamn, bilder, grafik, design, layout, produktbeskrivningar, firmanamn, är skyddade och får inte kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

  

©️ Alegni Design Interiors, Mellangårdsvägen 9, 191 44 Sollentuna SE
 
Kundtjänst
Telefontid  •  Vardagar 10-17
+46 0709359686

 

Org/VAT SE5810287804/6 
Säte i Sverige